Frequently Asked Questions

Alle antwoorden op alle mogelijke vragen ;-)

Over Vragenlijst Intakegesprek Woo-box Gift-box Brief, foto's en postbus Matchingproces Magic-letter Meet-cute Pilot Klantenservice

Over wooing

1Voor wie is Wooing?
Alle vrijgezellen uit Nederland mogen meedoen (mits je minimaal 18 jaar oud bent). LHBTIQ+ valt daar dus ook onder.
2Wat betekent Wooing?
Wooing is een Engels begrip die het volgende betekent: "To seek the affection of someone with the intent to marry or begin a romantic relationship."
3Hoe spreek je Wooing uit?
Je spreekt Wooing uit als 'Woe-ing'.
4Waarom Wooing?
Daisy (Founder) vond dat het tijd werd voor een nieuwe manier van daten. Niet meer swipen, geen nepprofielen en ghosting meer en niet meer zoeken naar (of het zelf zijn van) die speld in een hooiberg. Bij Wooing wordt het datingproces anders aangepakt. Met Wooing ga je op zoek naar jouw duurzame liefdespartner! Daarnaast zit Wooing tussen een datingapp en relatiebureau in.
5In welke landen is Wooing actief?
Wooing is alleen nog actief in Nederland. Woon je in België en wil je dat Wooing start in België? Schrijf je dan in op onze wachtlijst. Wij starten in België bij 1000 inschrijvingen.
6In welke gemeenten is Wooing actief?
De meet-cutes worden georganiseerd in: Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

Dit betekent niet dat je in één van deze gemeenten hoeft te wonen. Het betekent wel dat het haalbaar voor jou moet zijn om in deze gemeenten af te spreken voor de meet-cute(s).

Vragenlijst

1Ik heb de woo-box besteld. Waar kan ik de link vinden naar de vragenlijst?
Na het bestellen van de woo-box krijg je een bevestiging te zien van jouw betaling en daarin staat een button naar de vragenlijst. De vragenlijst is uitgebreid, zodat we een goed beeld krijgen over jou en jouw toekomstige liefdespartner.

Het is belangrijk dat je de vragenlijst binnen 7 dagen invult. Na het invullen van de vragenlijst sturen wij jou de woo-box toe.

Heb je de link naar de vragenlijst niet kunnen vinden? Je krijgt sowieso van ons een e-mail na jouw aanmelding waarin de link ook staat.
2Ik heb de gift-box gekregen. Waar kan ik de link vinden naar de vragenlijst?
In de gift-box zit een woo-boekje met daarin alle informatie die je nodig hebt om jouw wooing-avontuur te starten. Als je je hebt aangemeld bij ons, dan krijg je van ons een e-mail met daarin de link naar de vragenlijst.
3Kan ik in de vragenlijst de afstand aangeven?
Ja, je kunt in de vragenlijst het aantal km's aangeven waarin wij mogen zoeken naar een potentiële liefdespartner. Valt er bijvoorbeeld een match buiten de aangegeven km's, dan communiceren wij dit ook naar jou.
4Krijgt de ander mijn ingevulde vragenlijst te zien?
Nee, de ander krijgt alleen een kopie van jouw brief en foto's toegestuurd. De antwoorden van jouw ingevulde vragenlijst zijn alleen voor ons belangrijk, zodat we een goede match voor je kunnen vinden.

Intakegesprek

1Ik heb, naast de woo-box, ook een intakegesprek besteld. Wanneer plannen jullie dit met mij in?
Nadat je jouw vragenlijst hebt ingevuld, plannen we een intakegesprek in. Je ontvangt van ons een e-mail hierover.

Woo-box

1Ik heb de woo-box online besteld. Wanneer krijg ik de woo-box?
Zodra je een bestelling plaatst verwachten we binnen 7 dagen dat je jouw vragenlijst invult. Heb je de vragenlijst ingevuld? Dan verzenden we de woo-box. Is dit niet het geval, dan krijg je nog een herinnering van ons en hebben we dan nog steeds geen ingevulde vragenlijst, dan krijg je je geld terug - €7,50 administratiekosten. Je ontvangt dan geen woo-box en mag dan ook niet meer meedoen met Wooing.
2Wat zit er inbegrepen in de woo-box?
In de woo-box zit inbegrepen:
• Groeipapier (2 vellen)
• Envelop en postzegel
• Pen
• Woo-boekje
• Ansichtkaart(en)
• Inschrijfkosten
• Maandelijkse matching
• Hebben we passende kandidaten gevonden, dan ontvang jij de magic-letter(s) van jouw potentiële match(es) op jouw mat tegen een eenmalig bedrag
• Maandelijkse nieuwsbrief via de mail
• Tussentijdse updates via de mail
• Wooing-support: mailen of bellen

De prijs van de woo-box is eenmalig € 24,95 inclusief 21% btw.

Als je de woo-box koopt, dan ga je ook akkoord met de prijzen van de magic-letters op het moment dat wij potentiële liefdespartners in ons bestand vinden.

De woo-box zorgt ervoor dat je direct van start kunt met het schrijven van jouw brief en goed voorbereid bent op de stappen die daarna komen!
3Wat is een woo-boekje?
In het woo-boekje staat alle informatie om te starten met jouw wooing-avontuur. Hierin staat een stappenplan die je moet volgen om jouw inschrijving compleet te maken, tips en tricks over hoe je een goede brief schrijft en andere handige topics.
4Past de woo-box door de brievenbus?
Ja, je hoeft dus niet thuis te blijven om de woo-box te ontvangen.

Gift-box

1Stuur ik de gift-box naar de ontvanger of eerst naar mezelf?
Je geeft de gift-box cadeau, dus we verwachten dat we de box naar jou toesturen. Wil je de box direct naar de ontvanger sturen? Vul dan bij e-mailadres en telefoonnummer jouw eigen gegevens in. Je kunt ook bij opmerkingen een persoonlijke boodschap achterlaten, zodat diegene weet van wie de box afkomstig is. Wij sturen jouw boodschap dan mee in de box.
2Ik heb de gift-box online besteld. Wanneer krijg ik de gift-box?
Je ontvangt binnen 3 werkdagen de box.
3Wat zit er inbegrepen in de gift-box?
In de gift-box zit hetzelfde inbegrepen als in de woo-box, alleen geef je de gift-box cadeau en is het proces bij deze box anders dan de woo-box. Zie de woo-box voor meer informatie.
4Wat is een woo-boekje?
In het woo-boekje staat alle informatie om te starten met jouw wooing-avontuur. Hierin staat een stappenplan die je moet volgen om jouw inschrijving compleet te maken, tips en tricks over hoe je een goede brief schrijft en andere handige topics.
5Past de gift-box door de brievenbus?
Ja, je hoeft dus niet thuis te blijven om de gift-box te ontvangen.

Brief, foto's en postbus

1Wat schrijf ik in mijn brief?
In de box zit een woo-boekje met informatie om jou te helpen met jouw brief. Daarin staan tips over hoe jij een goede brief schrijft. Of lees onze blog hier dat gaat over het schrijven van een goede brief.
2Schrijf ik één brief of meerdere brieven?
Je schrijft één brief over jezelf, gericht aan jouw nog onbekende liefde en Wooing doet de rest.

Deze brief versturen wij naar jouw potentiële liefdespartner(s). Het is dus niet zo dat je daarna elkaar brieven gaat schrijven.

Bij Wooing ga je daarna gelijk op een meet-cute, mits jullie 'ja' hebben gezegd op elkaars brief.
3Schrijf ik mijn brief enkelzijdig of dubbelzijdig?
Dit mag jij zelf bepalen. De meesten schrijven hun brief aan beide kanten van het groeipapier.
4Ik heb geen duidelijk handschrift, mag ik mijn brief ook typen?
Ja dat mag. Zorg er dan voor dat je wel de brief print op het groeipapier.
5Mag ik mijn brief ook door jullie laten checken?
Ja, dat mag zeker! Je mag ons dan via de e-mail jouw proef brief naar ons sturen en dan kijken wij of het voldoende is. Je kunt dan daarna jouw brief op het groeipapier schrijven.
6Wanneer moet ik mijn foto's uiterlijk versturen?
Je krijgt, na het ontvangen van de woo-box en gift-box, 3 weken de tijd om jouw foto’s aan ons te sturen. Je kunt jouw foto's sturen naar woo@wooing.nl.
7Wanneer moet ik mijn brief uiterlijk versturen?
Je krijgt, na het ontvangen van de woo-box en gift-box, 3 weken de tijd om jouw brief aan ons te sturen. Dit geeft je genoeg tijd om jouw brief te schrijven en dan kunnen we daarna voor je aan de slag.
8Waar moet ik mijn brief naartoe sturen?
In het boekje, dat inbegrepen zit in de box, staat het adres waar je jouw brief naartoe kunt sturen. Heb je het boekje niet meer? Stuur dan een e-mail naar woo@wooing.nl.
9Wat doen jullie met mijn brief?
Wij maken kopieën van jouw brief, zodat wij dat als magic-letters kunnen versturen naar andere vrijgezellen. Jouw originele brief wordt bewaard zodat je die later, met jouw duurzame partner, kunt planten. Je hebt namelijk jouw verhaal geschreven op groeipapier ;-)
10Ik heb een vraag over de postbus
Per 1 juli 2022 is ons postbusadres veranderd. Heb je een box besteld voor 1 juli 2022, dan kun je via woo@wooing.nl het nieuwe postadres opvragen. Je hebt van ons ook een e-mail hierover ontvangen.

Matchingproces

1Wanneer kan ik een reactie van jullie verwachten?
Achter de schermen zijn we heel druk bezig met matchen en we bekijken zorgvuldig wie er bij elkaar passen. We krijgen elke week nieuwe inschrijvingen binnen en kijken elke maand of daar een match tussen zit. Is dit het geval dan hoor je dit gelijk van ons via de mail. Houd dus jouw e-mail goed in de gaten.

In verband met de hoeveelheid inschrijvingen, kunnen we niet iedereen per maand een update geven. Wil je een update? Je kunt ons dan een e-mail sturen.
2Hoe snel vinden jullie mijn duurzame liefdespartner?
Tot nu toe, mits jouw potentiële partner zich natuurlijk inschrijft, hebben kandidaten binnen 3 maanden hun duurzame liefdespartner gevonden via Wooing. Bij een aantal was het zelfs bij de eerste magic-letter en meet-cute meteen raak!
3Hoe houden jullie contact met mij?
Wij hebben voornamelijk via de e-mail contact met jou. Houd daarom jouw e-mail goed in de gaten en zet woo@wooing.nl in jouw adressenlijst.

Daarnaast krijg je 1x in de maand een nieuwsbrief toegestuurd + tussentijdse updates via de mail of een leuk kaartje via de post.

Magic-letter

1Wat betekent magic-letter?
Als je bij Wooing de woo-box koopt of de gift-box cadeau geeft, dan kun je daarmee een brief schrijven. De brieven die wij versturen naar jou en jouw potentiële liefdespartner noemen wij magic-letters. Puur omdat het nog spannend en magisch is van wie de brieven zijn.
2Wat zijn de eenmalige bedragen voor de magic-letters?
De prijzen voor de magic-letters zijn: 1 brief € 11,75 en 2 tot 4 brieven € 23,50. Dit zijn de prijzen per maand. Per maand bekijken we hoeveel matches je hebt en daar baseren we de prijs op.
3Hoe vaak ontvang ik magic-letters?
Het kan zijn dat je de ene maand brieven ontvangt, dan een maand overslaat en dan weer een maand brieven ontvangt. We zijn een startup en zijn afhankelijk of jouw match(es) zich inschrijft.
4Hoelang heb ik de tijd om de magic-letters te lezen?
Je hebt 5 dagen de tijd om de magic-letter(s) te lezen en ons antwoord te geven.
5Wat krijgt de ander precies van mij toegestuurd?
Jouw potentiële liefdespartner krijgt een kopie van jouw brief en foto's toegestuurd. De vragenlijst die je hebt ingevuld is alleen voor ons om te matchen. Die krijgt niemand anders te zien.
6Ik ga verhuizen, is het belangrijk als ik dit doorgeef?
Ja absoluut! Om de magic-letters te kunnen versturen, hebben wij jouw juiste adres nodig. Als je gaat verhuizen stuur dan een e-mail naar woo@wooing.nl met het juiste adres.

Meet-cute

1Wat betekent meet-cute?
Meet-cute is een Engels begrip die het volgende betekent: a cute, charming, or amusing first encounter between romantic partners (as in a movie). A “meet-cute” was a staple of romantic comedies back then, where boy meets girl in a particular way, and sparks fly.
2Hoe werkt een meet-cute?
Als jullie beiden 'ja' zeggen op elkaars brief dan ga je op een meet-cute. Jullie prikken samen een datum en krijgen daarna een brief thuisgestuurd met instructies. Het ligt helemaal aan jullie overeenkomsten waar de eerste ontmoeting zich zal plaatsvinden.

De meet-cute is niet verplicht, wel de moeite waard!
3Waar zijn de meet-cutes?
De meet-cutes worden georganiseerd in: Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

In de vragenlijst kun je aangeven in welke steden je graag een meet-cute wilt laten organiseren door ons.
4Moet ik in één van de 32 gemeenten wonen?
Nee dat hoeft niet! Het is natuurlijk wel handig dat de genoemde gemeenten goed bereikbaar voor je zijn als we een meet-cute organiseren.
5Kan de meet-cute tijdens een lockdown doorgaan?
Ja, de meet-cute kan tijdens een lockdown gewoon georganiseerd worden. Jullie spreken dan namelijk buiten af op een mooie, unieke en speciale plek en vanuit daar begint jullie kennismakingsreis.

Pilot

1Waar is de pilot gestart?
In 2021 is de pilot gestart in Amsterdam en Rotterdam. De pilot loopt nog door, maar de inschrijving is gestopt per 31 december 2021.
2Wat zijn de kosten van de pilot?
Voor de woo-box betaal je een eenmalige prijs van € 18,95 incl. 21% btw + verzendkosten. Als we passende vrijgezellen hebben gevonden dan start daarna pas het abonnement. De speciale pilot-prijs is € 35,- incl. 21% btw per maand. De inschrijving voor de pilot is gestopt per 31 december 2021.
3Kan ik mezelf nog inschrijven voor de pilot?
Nee, de inschrijving voor de pilot is gestopt per 31 december 2021.
4Kan ik de testersovereenkomst nog inzien van de pilot?
Ja, dat kan zeker! Klik hier om de overeenkomst te lezen.

Klantenservice

1Mijn vraag staat niet in de FAQ
Stuur ons dan een e-mail naar hallo@wooing.nl. Je kunt een reactie van ons verwachten binnen 5 werkdagen.
2Kan ik jullie ook telefonisch bereiken?
Ben je kandidaat van Wooing? Je kunt ons dan een e-mail sturen met jouw vraag naar woo@wooing.nl en dan plannen we een telefonische afspraak in.

Ben je nog geen kandidaat van Wooing? Stuur ons dan jouw vraag in een e-mail naar hallo@wooing.nl en dan bepalen we of het nodig is om een belafspraak hiervoor in te plannen.
3Ik heb een klacht
Stuur een e-mail naar klacht@wooing.nl met het onderwerp 'ik heb een klacht'. Wij beantwoorden jouw e-mail binnen 48 uur.