Frequently Asked Questions

Alle antwoorden op alle mogelijke vragen ;-)

Over Matchingproces Vragenlijst Intakegesprek Woo-box Brief, foto's en postbus Magic-letter Meet-cute Klantenservice

Over wooing

1Voor wie is Wooing?
Alle vrijgezellen uit Nederland mogen meedoen (mits je minimaal 18 jaar oud bent). LHBTIQ+ valt daar dus ook onder.
2Wat betekent Wooing?
Wooing is een Engels begrip dat het volgende betekent: "To seek the affection of someone with the intent to marry or begin a romantic relationship."
3Hoe spreek je Wooing uit?
Je spreekt Wooing uit als 'Woe-ing'.
4Waarom zou je je inschrijven bij Wooing?
1. Je bent klaar met swipen en je wilt op een persoonlijke en unieke manier iemand leren kennen. Daarom hebben we Wooing opgezet! Niet meer swipen, geen nepprofielen en ghosting meer, maar persoonlijk geschreven brieven op jouw mat. En daarnaast unieke meet-cutes die wij voor jullie organiseren.
2. Wooing hanteert een kostenaanpak die zich bevindt tussen die van datingapps en relatiebureaus. Ons doel is om de kosten toegankelijk te houden voor iedereen die op zoek is naar een serieuze en langdurige liefdesrelatie.
3. We bieden een netwerk van gelijkgestemde deelnemers. Bij Wooing streeft iedereen naar een serieuze en duurzame relatie.
4. We helpen met het vinden van jouw potentiële partner die aansluit bij jouw specifieke voorkeuren en criteria.
5. Bij ons heb je een grotere kans op een duurzame liefde. Ons doel is om een partner voor jou te vinden waarmee je een betekenisvolle en duurzame relatie kunt opbouwen.
5Hoe gaan wij om met jouw privacy?
Wij hechten enorm veel waarde aan jouw privacy. Je kunt erop vertrouwen dat al jouw persoonlijke gegevens en overige informatie bij ons in veilige handen zijn. Jouw identiteit zal nooit bekend worden gemaakt zonder jouw toestemming.
6In welke landen is Wooing actief?
Wooing is alleen nog actief in Nederland. Woon je in België en wil je dat Wooing start in België? Schrijf je dan in op onze wachtlijst. Wij starten in België bij 1000 inschrijvingen.
7In welke gemeenten is Wooing actief?
De meet-cutes worden georganiseerd in Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

Dit betekent niet dat je in één van deze gemeenten hoeft te wonen. Het betekent wel dat het haalbaar voor jou moet zijn om in deze gemeenten af te spreken voor de meet-cute(s).

Matchingproces

1Hoe verloopt het matchingproces bij Wooing?
Na betaling heb je 7 dagen de tijd om de vragenlijst uitgebreid in te vullen. Daarna wordt er een intakegesprek ingepland om de vragenlijst en overige voorkeuren te bespreken. Vervolgens gaan we op zoek in ons bestand en als we potentiële matches zien, dan ontvang je de brieven op jouw mat. Mits je uiteraard jouw brief en foto’s ingestuurd hebt, want we hebben van beide partijen de brief en foto’s nodig. Zeggen jullie beide ‘ja’ op elkaars brief, dan gaan jullie op een meet-cute.
2Hoe blijf ik in contact met Wooing?
Je houdt met ons contact via Whatsapp. Als wij vragen of updates voor jou hebben, zullen we deze ook met jou communiceren via Whatsapp.
3Hoelang moet ik ingeschreven staan?
De tijd die nodig is om een geschikte match te vinden, kan variëren. Het hangt namelijk af van verschillende factoren, namelijk voorkeuren, leeftijd en woonplaats. We zijn ook erg afhankelijk van de inschrijvingen. We streven ernaar om jou zo snel mogelijk potentiële matches toe te sturen via de post, maar kwaliteit staat voorop. We raden aan om minimaal 5 tot 6 maanden ingeschreven te staan. Na deze periode, als er nog geen geschikte matches zijn gevonden, kun je kosteloos gebruikmaken van onze extra service. Lees ook onze algemene voorwaarden voor meer informatie.
4Wat houdt de extra service in?
De extra service omvat het presenteren van een deelnemer op sociale media, waaronder Facebook en Instagram, met een korte tekst die potentiële geinteresseerden aanmoedigt om een brief naar Wooing te schrijven. En Wooing zal ervoor zorgen dat deze brieven bij de desbetreffende deelnemer terecht komen.
5Wat als een brief van een potentiële partner geen match is?
Als je geen woo-spark ervaart bij een brief, dan zullen we de brieven en vragenlijsten analyseren. Vervolgens gaan we op zoek naar nieuwe potentiële partners.
6Kunnen jullie garanderen dat ik een partner zal vinden?
We kunnen helaas geen garanties bieden, maar je kunt er wel op vertrouwen dat wij ons 100% zullen inzetten voor het vinden van jouw potentiële partner.
7Kan ik voorkeuren aangeven?
Absoluut, bij ons kun je al jouw wensen aangeven in onze uitgebreide vragenlijst. Daarnaast zullen we jouw voorkeuren ook bespreken in een intakegesprek om jou beter te leren kennen en jouw kans op een duurzame liefde te vergroten. We zullen ons uiterste best doen om matches te vinden die aan jouw voorkeuren voldoen.
8Kan ik mijn voorkeuren aanpassen tijdens het proces?
Ja, dit kan zeker. We begrijpen enorm dat jouw voorkeuren kunnen veranderen en het is daarom belangrijk om dit open en transparant naar ons te communiceren.
9Kan ik het matchingproces onderbreken als ik met een deelnemer van Wooing ga daten?
Als je een brief hebt ontvangen en je gaat met diegene op meet-cute en het blijkt een hele goede match te zijn, dan kun je zeker jouw abonnement stopzetten. We maken gebruik van maand abonnementen, die je makkelijk kunt stopzetten en starten. Let er wel op dat je het abonnement voor de 1ste van de maand opzegt.
10Zijn er liefdesverhalen van mensen die via Wooing een partner hebben gevonden?
Ja zeker, en we zijn er trots op. Hoewel we niet altijd het verhaal van iedereen horen, hebben we de verhalen van degenen die het wel met ons hebben gedeeld, op onze website geplaatst onder het kopje ‘Ervaringen’.

Vragenlijst

1Waar kan ik de link naar de vragenlijst vinden?
Na betaling krijg je een bevestiging te zien en daarin staat een button naar de vragenlijst. De vragenlijst is uitgebreid zodat we een goed beeld krijgen van jou en jouw toekomstige liefdespartner.

Het is belangrijk dat je de vragenlijst binnen 7 dagen invult. Na het invullen van de vragenlijst sturen wij jou de woo-box toe en plannen we een intakegesprek in.

Heb je de link naar de vragenlijst niet kunnen vinden? Als je ons een app stuurt, dan ontvang je de link ook via de app.
2Kan ik in de vragenlijst de afstand aangeven?
Ja, je kunt in de vragenlijst het aantal km's aangeven waarin wij mogen zoeken naar een potentiële liefdespartner. Valt er bijvoorbeeld een match buiten de aangegeven km's, dan communiceren wij dit ook naar jou.
3Krijgt de ander mijn ingevulde vragenlijst te zien?
Nee, de ander krijgt alleen een kopie van jouw brief en foto's toegestuurd. De antwoorden van jouw ingevulde vragenlijst zijn alleen voor ons belangrijk zodat we een goede match voor je kunnen vinden.

Intakegesprek

1Wanneer plannen jullie het intakegesprek met mij in?
Nadat je jouw vragenlijst hebt ingevuld, plannen we een intakegesprek in. Je ontvangt van ons een app hierover.
2Is het mogelijk om extra online calls in te plannen?
We zijn momenteel bezig om een love-support pakket samen te stellen. Hierover binnenkort meer informatie.

Woo-box

1Wanneer krijg ik de woo-box?
Zodra je de betaling hebt afgerond, verwachten we binnen 7 dagen dat je jouw vragenlijst invult. Heb je de vragenlijst ingevuld? Dan verzenden we de woo-box. Is dit niet het geval, dan krijg je nog een herinnering van ons en hebben we dan nog steeds geen ingevulde vragenlijst, dan krijg je je geld terug - €7,50 administratiekosten. Je ontvangt dan geen woo-box en mag dan ook niet meer meedoen met Wooing.
2Wat zit er inbegrepen in de woo-box?
In de woo-box zit inbegrepen:
• Groeipapier (2 vellen)
• Envelop en postzegel
• Pen
• Woo-boekje
• Ansichtkaart(en)

De woo-box zorgt ervoor dat je direct van start kunt met het schrijven van jouw brief en goed voorbereid bent op de stappen die daarna komen!
3Wat is een woo-boekje?
In het woo-boekje staat alle informatie om te starten met jouw wooing-avontuur. Hierin staat een stappenplan die je moet volgen om jouw inschrijving compleet te maken, tips en tricks over hoe je een goede brief schrijft en andere handige topics.
4Past de woo-box door de brievenbus?
Ja, je hoeft dus niet thuis te blijven om de woo-box te ontvangen.

Brief, foto's en postbus

1Wat schrijf ik in mijn brief?
In de box zit een woo-boekje met informatie om jou te helpen met jouw brief. Daarin staan tips over hoe jij een goede brief schrijft. Of lees onze blog hier die gaat over het schrijven van een goede brief.
2Schrijf ik één brief of meerdere brieven?
Je schrijft één brief over jezelf, gericht aan jouw nog onbekende liefde en Wooing doet de rest.

Deze brief versturen wij naar jouw potentiële liefdespartner(s). Het is dus niet zo dat je elkaar daarna brieven gaat schrijven.

Bij Wooing ga je vervolgens op een meet-cute, mits jullie 'ja' hebben gezegd op elkaars brief.
3Schrijf ik mijn brief enkelzijdig of dubbelzijdig?
Dit mag jij zelf bepalen. De meesten schrijven hun brief aan beide kanten van het groeipapier.
4Ik heb geen duidelijk handschrift, mag ik mijn brief ook typen?
Ja, dat mag. Zorg er dan voor dat je de brief wel print op het groeipapier.
5Mag ik mijn brief ook door jullie laten checken?
Ja, dat mag zeker! Je mag jouw proefbrief dan per e-mail met ons delen en dan kijken wij of het voldoende is. Je kunt daarna jouw brief op het groeipapier schrijven.
6Wanneer moet ik mijn foto's uiterlijk versturen?
Je krijgt, na het ontvangen van de woo-box, 3 weken de tijd om jouw foto’s aan ons te sturen. Je kunt jouw foto's sturen naar woo@wooing.nl of via de app.
7Wanneer moet ik mijn brief uiterlijk versturen?
Je krijgt, na het ontvangen van de woo-box, 3 weken de tijd om jouw brief aan ons te sturen. Dit geeft je genoeg tijd om jouw brief te schrijven en dan kunnen we daarna voor je aan de slag.
8Waar moet ik mijn brief naartoe sturen?
In het boekje, dat inbegrepen zit in de box, staat het adres waar je jouw brief naartoe kunt sturen. Heb je het boekje niet meer? Stuur dan een e-mail naar woo@wooing.nl of app ons.
9Wat doen jullie met mijn brief?
Wij maken kopieën van jouw brief zodat wij die als magic-letters kunnen versturen naar andere deelnemers. Jouw originele brief wordt bewaard zodat je die later, met jouw duurzame partner, kunt planten. Je hebt namelijk jouw verhaal geschreven op groeipapier ;-)
10Ik heb een vraag over de postbus
Per 1 juli 2022 is ons postbusadres veranderd. Heb je een box besteld voor 1 juli 2022, dan kun je via woo@wooing.nl het nieuwe postadres opvragen. Je hebt hier van ons ook een e-mail over ontvangen.

Magic-letter

1Wat betekent magic-letter?
Als je bij Wooing de woo-box koopt, dan kun je met behulp daarvan een brief schrijven. De brieven die wij versturen naar jou en jouw potentiële liefdespartner noemen wij magic-letters. Puur omdat het nog spannend en magisch is van wie de brieven zijn.
2Hoe vaak ontvang ik magic-letters?
Het kan zijn dat je de ene maand brieven ontvangt, dan een maand overslaat en dan weer een maand brieven ontvangt. We zijn een start-up en zijn afhankelijk of jouw match(es) zich inschrijft.
3Hoelang heb ik de tijd om de magic-letters te lezen?
Je hebt 4 dagen de tijd om de magic-letter(s) te lezen en ons antwoord te geven.
4Wat krijgt de ander precies van mij toegestuurd?
Jouw potentiële liefdespartner krijgt een kopie van jouw brief en foto's toegestuurd. De vragenlijst die je hebt ingevuld is alleen voor ons om te matchen. Die krijgt niemand anders te zien.
5Ik ga verhuizen, is het belangrijk dat ik dit doorgeef?
Ja, absoluut! Om de magic-letters te kunnen versturen, hebben wij jouw juiste adres nodig. Als je gaat verhuizen, stuur dan een e-mail naar woo@wooing.nl met het juiste adres.

Meet-cute

1Wat betekent meet-cute?
Meet-cute is een Engels begrip dat het volgende betekent: a cute, charming, or amusing first encounter between romantic partners (as in a movie). A “meet-cute” was a staple of romantic comedies back then, where boy meets girl in a particular way, and sparks fly.
2Hoe werkt een meet-cute?
Als jullie beiden 'ja' zeggen op elkaars brief, ga je op een meet-cute. Jullie prikken samen een datum en krijgen daarna een brief thuisgestuurd met instructies. Het ligt helemaal aan jullie overeenkomsten waar de eerste ontmoeting zal plaatsvinden.

De meet-cute is niet verplicht, wel de moeite waard!
3Waar zijn de meet-cutes?
De meet-cutes worden georganiseerd in Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

In de vragenlijst kun je aangeven in welke steden je graag een meet-cute wil laten organiseren door ons.
4Moet ik in één van de 32 gemeenten wonen?
Nee, dat hoeft niet! Het is natuurlijk wel handig dat de genoemde gemeenten goed bereikbaar voor je zijn als we een meet-cute organiseren.

Klantenservice

1Mijn vraag staat niet in de FAQ
Stuur ons gerust een e-mail naar hallo@wooing.nl. Je kunt een reactie van ons verwachten binnen 5 werkdagen.
2Ik heb een klacht
Stuur een e-mail naar klacht@wooing.nl met het onderwerp 'ik heb een klacht'. Wij beantwoorden jouw e-mail binnen 48 uur.